Netværk

Starteriet

"Do. Or do not. There is no try." - Yoda, Jedi Master

Facebook

Hvorfor er dit netværk vigtigt?

Alle er potentielle kunder, investorer eller markedsføringskanaler for din virksomhed. Det er lige meget, om det det er dine forældre, nabo, bedste ven eller den lokale kioskejer. Undervurdér aldrig den person, der står foran dig.

Networking tip

Du kan med fordel dele dit netværk op i ‘det personlige netværk’ og ‘det faglige netværk’. Selvom der vil være overlap, er det en god idé at være bevidst om forskellene.

Dit netværk er større, end du tror

En ting er alle de mennesker du kender personligt, men når du kommer ud i andet led, altså dine venners venner, så fordobles dit netværk utallige gange. Derfor skal du tænke strategisk. Du kender næsten altid én, der kender lige præcist dén person, du har brug for at få fat i.

Vær ikke bange for at være fræk. Tænk på hvem du kan få noget ud af. Men tænk også strategisk – Begynd fx. at hjælpe andre mennesker, før du har brug for hjælp. På den måde optjener du goodwill hos andre, som senere kan hjælpe dig.

Network 24/7

Det er vigtigt, at du altid er bevidst om dit netværk og aldrig er bange for at bruge det. Det er selvfølgelig vigtigt, at du bruger dit netværk rigtigt og ikke misbruger det. Husk på at hjælpe andre, når de har brug for din hjælp.

Gør du det, vil du til gengæld opleve, at du aldrig er alene, og at tingene vil komme til dig langt nemmere og hurtigere i fremtiden.

Dit netværk vil give din virksomhed vinger.

Lad dig ikke slå ud

Du vil på et tidspunkt opleve, at nogle af dine nærmeste ikke tror på din idé og kun har negative kommentarer. Lad dig ikke slå ud!

Du vil også komme ud for, at andre helt ukritisk roser dig til skyerne for dit initiativ, også når de ikke har noget at have det i.

Begge dele kan være skadelige for din virksomhed. Vær altid kritisk og husk at tro på dig selv.

Networking tip

Opbyg dit faglige netværk.

  • Meld dig ind i en Erfa gruppe (Fx. Starteriets facebookgruppe)
  • Start dit eget netværk for selvstændige
  • Dyrk og styrk dit netværk nu. Bliv medlem af iværksættergruppen UngIværk på Facebook.

    Ungiværk